flyttstädning stockholm

Att flytta till storstaden

Längtar du efter att flytta från din hemort? Du är helt klart inte ensam. Det sägs att det anländer “en busslast” om dagen till Stockholm. Så stor är inflyttningen dit. Säg att du ska flytta exempelvis till Stockholm. Hur gör man då? Är det bara att packa väskan och köra dit? Det sägs att det inte är svårt att hitta jobb där, utan att det svåraste är att få tag på en bostad.

Bostadsbristen är ganska stor, även om byggfirmorna gör allt för att bygga bort bostadsbristen. Så tydligen är det första som du bör göra, är att leta efter en bostad i Stockholm. Oftast vill de olika hyresvärdarna se ett anställningsavtal för att du ska få ett förstahandskontrakt.

Gör så här om du ska flytta till Stockholm

  • 1. Skaffa hem flyttkartonger som du kan packa i.
  • 2. Boka in en flyttfirma. Det här är viktigt, då många flyttfirmor kan vara upptagna just det datum som du har tänkt flytta. Så att boka in en flyttfirma är viktigt så att du får flytten när du önskar det.
  • 3. Packa ner alla saker. Se till att variera packningen, så att inte alla böcker hamna i samma låda. Det blir för tungt att bära de kartongerna.
  • 4. Flyttstäda – eller anlita en städfirma som gör det åt dig.

Det är ju tydligen jätteviktigt att flyttstäda ordentligt innan man kan lämna sin bostad till nästa bostadsägare. Om man inte gör det har ju antingen hyresvärden eller den nya bostadsägaren rätt att anlita en städfirma som tar hand om flyttstädningen – och skicka räkningen till dig! Och sedan är det tydligen bara att betala. Då är det väl bättre att anlita städfirman och ta de 50 000 kronor som man får dra av på skatten per år. 

Slippa bo i “Fucking Åmål” och flytta till Stockholm?

Den som har sett Lukas Moodysons film “Fucking Åmål” känner igen sig i filmens småstadsångest över att bo i en liten stad. Alla känner alla, och är man lite annorlunda (bög, lesbisk, eller något annat) kan känna sig utanför. Då kan storstaden innebära en frihet eftersom det i en storstad är sannolikheten hög att du hittar någon som är ganska lik dig.

Men det kanske inte är bara den sexuella läggningen som ger lust att flytta till storstaden eller Stockholm. Ibland är man så illa tvungen om man kanske ska studera, eller få ett jobb. Det sägs att det är killarna som stannar kvar i småstäderna och landet. Det är tjejerna som flyttar för de vill utbilda sig, eller helt enkelt byta miljö. Oavsett vilket, så är det fortfarande så att det kommer ungefär en busslast om dagen med människor som flyttar in till Stockholm. Även om man ser ett trendbrott, så är det fortfarande i storstäderna som jobben finns. Dock har pandemin gjort att många kan tänka sig bp ute på landet. Om det är så att vi ska jobba hemifrån, då spelar det ju ingen roll var vi bor, och den som kan välja, vill ju heller bo i ett stort hus, med naturen utanför dörren.