Köksrenovering Ekerö

Frisk luft är bra för alla

Gillar du också friluftsliv? Många barnfamiljer gillar att ta ut sina barn, ta med en god matsäck, vandra i skogen, eller så långt som de små barnsbenen orkar gå. Sedan sätta sig på någon fin plats, antingen nära en sjö eller på någon rastplats i skogen. Alla blir lugna av att gå i skogen. Och äta sin medhavda matsäck smakar mycket bättre utomhus än inomhus. Bor man trångt, så är en paus ute i naturen bland det allra bästa som finns.

Frisk luft gör gott

Att andas in den friska luften som skogen erbjuder är bland det bästa som finns för alla; stora som små. Att låta barnen sova utomhus när det är dags för deras eftermiddagsvila gör så att de blir starka och friska. Den syrerika luften som det är utomhus gör barnen starka och motståndskraftiga. Se bara till att bädda riktigt varmt kring barnet så att inte barnet blir kallt när de sover utomhus.
Har ni provat Ur & skur dagis? Det finns sådana Ur&skur dagis som är utomhus hela dagarna; de leker utomhus, äter utomhus och vilar utomhus. Det enda som krävs är att barnen har riktigt bra utekläder. Det krävs för att de inte ska frys när de är utomhus hela dagarna. Skaffa varma vantar, vinteroveraller, vinterskor och en mössa som täcker öronen. Det är bland det allra bästa.
Som förälder behöver man sedan inte tänka på att barnen ska få frisk luft på sin “fritid”, när de är hemma med familjen.