Utbildningar inom turism

Sveriges fina natur och intressanta historia, gör att många väljer att studera turism både i skolan och genom att välja mellan diverse olika distansutbildningar. Det breda utbudet av både längre utbildningar och även fristående kurser, gör att man kan inriktas på ett område som man verkligen är intresserad av. 

Kanske man vill jobba mer inom hotellbranschen, arbete med guidade vandringsturer i städer eller arbeta på en resebyrå. Oavsett vilket område man väljer, så är man garanterad en utbildning eller kurs som är mer skräddarsydd. Så vad är det man egentligen vill jobba med? I denna artikel kan man läsa om några av Sveriges många utbildningar inom turism. 

Turism och destinationsutveckling, 180 hp

På Mittuniversitet kan man ansöka om att påbörja utbildningen Turism och destinationsutveckling. Ett treårigt program som ger grundläggande behörighet. Utbildningens kurser fokuserar på internationell koppling, hållbarhet och då programmets innehåll baseras på forskning, är man garanterad en väldig bred kunskap. 

Detta program är perfekt om man även är sugen på att upptäcka andra platser i världen och har tankar om att jobba internationellt. 

En termin består av full praktik, där man kan själv har väldigt stor frihet över vilket område man vill praktisera inom. Under programmets gång kan man även sitta med i gästade föreläsningar, studieresor och fältarbeten. Allting för att man ska få en stadig grund för kursens innehåll och goda kunskaper inom olika områden. 

Turismutbildning

Hotell och turism, yrkesutbildning

Om man vill inrikta sig särskilt på hotellbranschen och turism, kommer yrkesutbildningen Hotell och turism att vara ett mycket bra val. Utbildningens kurser ger behörighetsgivande betyg och diplom. Med innehållande praktik kan man få en bättre förståelse för vad yrket faktiskt innebär och man har även chans att knyta kontakter inom branschen. 

Fördelen med denna kurs är att dess innehåll kan anpassas efter tidigare kunskap. Om man till exempel redan har en utbildning inom turism i bagaget, kan innehållet skräddarsys efter behov och behörighet. Ett annat stort plus är att man kan ansöka om att gå utbildningen på flera olika platser i Sverige. Den går även att utföra på distans. 

Ett bra val om man vill jobba just inom hotellbranschen, men även vill ha kompetens för att skapa minnesvärda events eller liknande. 

Hotell- och turismprogrammet, inriktning guide och reseledare

Om man är intresserad av att jobba särskilt som guide eller reseledare, kommer detta program att vara det bästa valet. Man kan ansöka till utbildningen på hela 17 olika orter runt om i Stockholm, man kan även välja att genomföra utbildningen på distans.